Medové řezy ke kávičce: Mám už po 60-tce, ale lepší zákusek neznám – jednoduchý recept !

9741
Sdílejte

2. V několika menších misce si smícháme vejce se žloutkem, přidáme 22dg krystal cukr, 2PL medu, 7dg másla, 5 PL mléka, 1 a ½ lžičky jedlé sody, přendáme na plamen a za stálého míchání přivedeme do varu .

3. Pak hned vypneme, vylijeme do misky s moukou a vypracujeme těsto. Zatímco je těsto teplé vyválíme si 3 pláty.

Rada: „dokud si budete válet plát, tak zbývající, ještě nevyválené těsto si dejte s miskou do teplé vody, bude se vám snadněji pracovat s těstem.“

Pláty pečte na horní a dolní ohřev, na 180 ° dokud nebudou mít světle hnědou barvu (pečou se krátce cca 5-8 min.

Náplň:

Z přísad na nádivku si uvaříte hustý pudink a necháte vychladnout, vymést si 1ks (250g) změklé máslo a postupně přidáváte vychladlý pudink a vyšleháte si hladký krém. Natřete si pláty a dáte ztuhnout do lednice. Pokud chcete můžete na vrch polít čokoládou, případně posypat grankem, nebo jen nastrouhat čokoládu.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

 

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články