Chlebové placky, které jsou fantastickou náhradou klasického pečiva a na jejich přípravu nepotřebujete ani zapínat troubu !

3694
Sdílejte

Postup:

Do misky si dejte mléko, nasypte sušené droždí a dobře promíchejte. Mléko musí mít pokojovou teplotu. Zvlášť si nasypte mouku a do středu udělejte důlek. Do jamky přidejte cukr, vejce a máslo. Rukou trochu smíchejte a přidejte kvásek. Promíchejte, přidejte sůl a prohněťte kompaktní těsto. Nechte nakynout na teplém místě přikryté bavlněnou utěrkou, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.


Vykynuté těsto přeložte na pomoučený vál a vyválejte. Sklenicí vykrojte kolečka.

Vykrojené placky si zakryjte, zbytkové těsto znovu vyválejte a vykrojte další kolečka . Přikryté nechte odpočívat ještě 15 minut.

Recept pokračuje na další straně

Pánev s nepřilnavým povrchem si dejte na mírný oheň a opékejte na ní placky pod pokličkou asi 7 minut. Pak opatrně otočte. Opět přikryjte a opékejte.

Když mají placky pěknou zlatohnědou barvu, můžete je vybrat z pánve. Z uvedené dávky cesta by mělo vyjít asi 8 placek.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články