Zázračné koláčky z majonézy, které neztvrdnou na druhý ani třetí den. Jsou famózní !

26459
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Do jiné misky si nachystáme mouku a přidáme žloutky které si rozmícháme v zbylém mléce. Přidáme i majonézu, rum, vanilku, sůl, citronovou kůru a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 20 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme více mouky.

Těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na přibližně stejné kousky. Každý vytvarujeme do tvaru hrubší placky s prohlubně uprostřed, pak přikryjeme a necháme ještě vykynout. Potom do středu navrstvíme náplň, okraje potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut. Potom vyjmeme a ještě jednou potřeme máslem a rumem.
Přejeme vám dobrou chuť!

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články