Těšili se celý týden na řízky. Když zjistili, co jim uvařila, nevěřili svým očím. Po jídle se zaprášilo doslova za pár minut!

3275
Sdílejte

Hádejte, které jídlo vždy potěší naše chuťové buňky. Samozřejmě jsou to řízky. Šťavnaté, pořádně velké plátky masa osmažené pěkně dozlatova. Takové delikatese sice nikdo neodolá, ale malá změna rozhodně neuškodí. Zkuste řízky naruby! Zjistíte, že lepší jste ještě nejedli.

Ingredience

  • 1,5 kg vepřové kýty
  • 150 g oravské slaniny
  • 3 cibule
  • 4 vejce
  • strouhanka na obalování
  • sůl

Pracovní postup

Maso umyjte a nakrájejte na velké řízky. Pokud je maso spíše nízké, nakrájejte ho takto – první řez ukončete asi 0,5 cm odspodu masa. Druhý řezem oddělte plátek od zbytku.

Vzniklý velký plátek trochu naklepejte přes mikrotenový sáček a posolte z obou stran.

Řízky obalte nejprve ve strouhance, trochu ji vmáčkněte do masa a následně v rozšlehaných lehce osolených vejcích.

Obalené řízky hned osmažte z obou stran na rozehřátém oleji dozlatova.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články