Lepší čokoládový dort jste nejedli: Jednoduchá příprava, nadýchané těsto a lahodný krém !

13633
Sdílejte

5. Smíchejte vaječné bílky s cukrem , vložte misku do parní lázně a zahřívejte je na střední teplotě (asi při 60 ° C) asi 6 minut. Namočte prst do bílků – měly by být horké a cukr zcela roztátý.

6. Vymíchejte vaječné bílky mixérem při maximální rychlosti asi 5 minut, dokud nevznikne tuhý sníh.

7. Postupně přidejte 1 lžičku změklého másla a dobře promíchejte mixérem, dokud nebude konzistence hladká. Během míchání přidejte vanilku a citrusovou šťávu. Upozornění: Po první dávce másla bílky zřídne, ale postupně krém zhoustne.

Recept pokračuje na další straně

8. Piškotový korpus rozřízněte na 3 pláty.

9. Na spodek formy položte první plát a navrstvěte 1/2 krému. Zakryjte druhým plátem korpusu a navrstvěte druhou polovinu krému. Potom přikryjte posledním plátem. Odložte do chladničky na 1,5 – 2 hodiny.

10. Cukr smíchejte s kakaem, přidejte smetanu a ještě jednou promíchejte.

Recept pokračuje na další straně

11. Dejte na sporák a vařte na mírném ohni za stálého míchání.

12. Přidejte máslo a nepřetržitě míchejte, dokud hmota nevychladne.

13. Z formy odstraňte boční část a celý dort polijte hotovou polevou.

Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články