Karamelové větrníky ke kávičce: Peču je již 40 let a lepší zákusek neznám !

14055
Sdílejte

50 g kr. cukru

220 g moučkového cukru

50 ml mléka

olej

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Voda s olejem a solí dáme do hrnce a postavíme na plamen, dokud se nezačne vařit, pak přidáme mouku a mícháme, dokud se neodděluje od hrnce (já si hned beru mixér a míchám to s ním, hmota je pak hned krásně hladká), do teplého těsta přidám postupně jedno po druhém vejce a míchám, dokud hmota nebude krásně hladká.

2.Takto připravené jemné těsto hned protlačovat přes cukrářský sáček na plech vystlaný pečícím papírem a před pečením ještě pokropím vodou. Peču na nejvvyšší teplotu, dokud se těsto nezdvyhne, pak teplotu snížíme a peču na 200 stupních, dokud nemají větrníčky pěknou barvu.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články