Dokonalé těsto na štrůdl podle prababičky: Netrhá se, výborně se s ním pracuje a zaručeně se vám vydaří !

4321
Sdílejte

Těsto nevypracovávám v celku, ale rozdělím ho na dvě poloviny. Každou rozválíme a potom opatrně přendáme na pomoučený ubrus – nebo plátno. Těsto na plátně natahujeme rukama do požadované velikosti .

Recept pokračuje na další straně

Okraje pak odstřihneme, protože ty se nikdy nedají dokonale roztáhnout a zůstane na nich silnější vrstva těsta. Střed těsta pak posypeme strouhankou a přidáme i náplň – výborný je například jablečná s osmaženou strouhankou a skořicí, maková s višněmi, tvarohová s rozinkami nebo ořechová. Náplň by neměla být příliš vodnatá, aby těsto velmi nenasáklo. Okraje pak potřeme rozšlehaným žloutkem.

Těsto nyní opatrně zavineme pomocí utěrky a zároveň ho přitom utahujeme – samozřejmě postupujeme co nejjemnější. Stejný postup opakujeme is druhou polovinou těsta. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut – sledujeme, kdy je povrch zlatavý (mně stačí 20 minut). Staré hospodyňky mi dobře poradili během pečení párkrát otevřít dvířka a vyvětrat páru z trouby, výsledek je ještě lepší.

Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a poprášíme moučkovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články