Česká herečka porodila doma ve vaně: Ostrá kritika gynekologa!

7765
Sdílejte

Přítomnost malého děvčátka při porodu však nepříjemně překvapilo mnoha lékařů. Podle jejich slov může dítě pociťovat stres a strach, když vidí vlastní mámu v krvi a bolestech.Čeští gynekologové se však pozastavují i nad rozhodnutím 34-leté ženy, aby rodila doma. Považují to za hazard se životem matky, a především dítěte.

„Při domácím porodu vidím velké riziko hlavně pro dítě. Pojďme trochu počítat. Až 10% novorozenců potřebuje bezprostředně po porodu nějaký zásah, například predýchnutie, zahřátí či stimulaci. A dokonce jedno procento narozených dětí je třeba resuscitovat. To jsou fakta. I u matky hrozí při domácím porodu velká rizika: neodloučené placenty, nadměrné krvácení, apod.,“ Uvedl prof. MUDr. Michal Zikán pro blesk.cz , přičemž je přednostním Gynekologicko-porodnické kliniky v Praze.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články