Udělala k obědu vařený květák. Rodina se olizovala až za ušima. Takovou dobrotu už léta nejedli!

2621
Sdílejte

 

Ingredience na 4 porce

Omáčka

  • 1 malý květák
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 čajové lžičky soli

Příloha

  • 400 g těstovin linguine
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře

Pracovní postup

Květák očistěte a rozeberte na malé růžičky. Do hrnce nalijte vodu, přidejte 2 čajové lžičky soli a vložte rozebraný květák. Přiveďte k varu a vařte asi 10 – 15 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Vodu slijte, 200 ml vývaru si nechte stranou.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : Čtyři životy si vyžádala čelní srážka rychlíku společnosti Regio Jet s nákladním vlakem v Pardubicích

Podle šéfa poradců slovenského premiéra Erika Kaliňáka měl Robert Fico prostřelené tenké střevo na pěti místech

Rodina a blízcí si připomněli 10 let od umrtí Paula Walkera (†40): Krásná slova od jeho dcery a Vina Diesela!

Rodiče zesnulého Romana sepsali petici za odvolání ředitele školy

Malé dítě krmilo toulavého psa. To pobouřilo kolemjdoucího. Přišel k němu a řekl mu TOTO

Další články