K nedělní kávě podávala kelímkovou buchtu. Všichni chtěli ochutnat. Po jednom soustu zmizel celý plech!

2407
Sdílejte

Sezóna jahod je v plném proudu. Samozřejmě, že nejlahodnější jsou jahody samotné, právě utržené z keříčku. Pokud jsou kyselejší, chutnají s trochou cukru a čerstvě ušlehanou smetanou. Ale taková bublanina s čokoládou a mandlemi, to je pravé pochutnání k polední kávičce. Zkuste náš recept bez vážení. Místo váhy vám poslouží kelímek od jogurtu.

Ingredience na formu o průměru 24 cm

  • 1 kelímek bílého jogurtu (150 – 200 g)
  • 1/2 kelímku přírodního cukru
  • 2 vejce
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • cca 250 g čerstvých jahod
  • 1/2 tabulky bílé čokolády
  • 1 špetka soli

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články