Fantastický větrník s jahodami: Od té doby co jsme objevili tento recept, na starou klasiku se již zapomnělo a každý se ptá jen na tento!

6480
Sdílejte

Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme do ní máslo a necháme roztopit na sporáku na mírném ohřevu. Pak přidáme sůl, mouku a za stálého míchání vypracujeme těsto.

Pak si klasicky uvaříme pudink – ve studeném mléce rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a přidáme do vroucího mléka. Uvaříme do husta, odstavíme a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme vychladnout. Mezitím si vychladlé těsto přendáme do mixéru a za stálého mísení budeme přidávat po jednom vajíčka.

Recept pokračuje na další straně

Hotové těsto je vláčné a jemné. Připravíme si dva plechy pokryté pečícím papírem a rovnoměrně pomocí naběračky vrstvíme stejné množství těsta na oba plechy. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v rozehřáté troubě při 200 ° C asi 20 minut.

Mezitím se vyšleháme změklé máslo a postupně ho zašleháme do vychladlého pudinku spolu s instantních vanilkovým krémem. Upečené těsto si vybereme z trouby, sejmeme pečící papír a na jeden plát začneme vrstvit krém.

Recept pokračuje na další straně

Rovnoměrně ho rozetřeme špachtlí po celém povrchu. Jahody si nakrájíme na poloviny a ukládáme je vedle sebe na krém.

Nyní si připravíme šlehačku a rozetřeme navrch na jahody. Navrch přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme vychladit, pak posypeme práškovým cukrem a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články