Vzala mleté maso a smíchala ho se smaženou slaninou. Za 15 minut servírovala takovou lahodu, jakou rodina už dlouho nejedla.

4081
Sdílejte

Rádi kouzlíte báječné dobroty z mletého masa? Samozřejmě, že nejlepší je maso, které si umelete doma sami. Pokud nemáte mlýnek, nevadí. Běžte k řezníkovi, kde vám před vašima očima maso namelou. Inspirujte se tímto receptem a připravte z něho luxusní šťavnaté čevabčiči. Lahodné voňavé válečky, osmažená slaninka a koření chutnají s chlebem, hořčicí a cibulí. A nebo „po balkánsku“ s ajvarem a chlebovými plackami. Jak si je dáte vy?

Ingredience na 8-10 porcí

  • 1 kg mletého masa
  • 250 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • hrst nakrájené čerstvé petrželové nati
  • po 1 kávové lžičce majoránky, mletého kmínu, červené mleté papriky
  • sůl, mletý pepř podle chuti
  • olej
  • 1 polévková lžíce vepřového sádla
  • 1 kg brambor
  • hořčice a cibule na ozdobu

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články