Česnekové pečivo se zakysanou smetanou: nepopsatelně chutné pečivo, tajemství je ukryto v jemném těstě !

10546
Sdílejte

Rozdrobíme kvasnice a zalijeme je 1,5 dl vlažného mléka . Posypeme je cukrem jemně promícháme a necháme nakynout. Pak přidáme prosátou moukou se solí..přilejeme i olej a ostatní vlažné mléko. Vše důkladně prohněteme a přikryté necháme kynout na teplém místě.

Máslo si vyšleháme se solí, žloutky a s prolisovaným česnekem. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 kusy a vyválíme ho do obdélníku na tloušťku 3 mm.

Recept pokračuje na další straně

Těsta potřeme připravenou máslovou náplní a srolujeme jako roládu ..
připravené roládky si potřeme vajíčkem rozšlehaným v kyselé smetaně (v silnější vrstvě a posypeme nastrouhaným sýrem).

Z těsta pak vykrajujeme trojúhelníky, které ukládáme na plech vyložený s papírem na pečení.Děláme rozestupy protože těsto ještě zvýší svůj objem..takto necháme ještě podkynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C asi 25 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články