České vlaky budou jezdit do Chorvatska: RegioJet očekává masivní zájem. Cena jízdenky vás bude stát jen…

5434
Sdílejte

Chorvatsko je atraktivní destinací pro Čechy a ti přišli s revoluční novinkou.Český železniční a autobusový dopravce RegioJet se rozhodl zavést přímé vlakové spojení mezi Českem a Chorvatskem, konkrétně přístavním městem Rijeka. Rekreanti se tak za pár hodin dostanou na pobřeží Jaderského moře.

Během příštího týdne zahájí provozovatel vlakové a autobusové dopravy RegioJet prodej jízdenek do chorvatské Rijeky. Čechům, kteří i přes současnou napjatou situaci vyhlíží prázdniny u moře, nabízí jízdenky za cenu 590 korun. Nebojí se, že by prodělal.

První vlak by měl vyrazit už 30. června z Prahy, přičemž má zastávky v Pardubicích a v Brně. Žlutý vlak bude do Chorvatska jezdit třikrát týdně celé prázdniny. Podle Ondrůje však není vyloučené, že se frekvence spojů kvůli očekávané vysoké poptávce zvýší a vlak pojede každý den. Chorvatský spoj přitom pojme až 560 výletníků. Cesta trvá zhruba dvanáct hodin. Z Prahy se vyráží v 17:20, do Chorvatska vlak přijede kolem osmé hodiny ranní.

Článek pokračuje na další straně

Český dopravce zároveň plánuje zavést autobusy, které by z Rijeky odváželi cestujících na konkrétní místo jejich dovolené. Podrobnosti cesty se stále zpřesňují, ale cena jízdenky by měla začít na úrovni pod 1 000 korun (cca 38 eur) za jednu cestu.

Kam dál?

Hrozné neštěstí : Čtyřletý chlapeček se stal obětí hrozivé nehody, když jej vlastní matka omylem přejela autem

Velký smutek zažívá zoologická zahrada v Hodoníně, kde museli nedávno utratit teprve měsíční lvíče

Velký rozruch způsobilo v Bělé pod Bezdězem tablo zdejších žáků z deváté třídy základní školy. Pózují s dlouhými zbraněmi

Nešťastná matka samoživitelka (46) svému těžce nemocnému synkovi (10) několikrát vstříkla do žil kohoutkovou vodu. Měl otravy krve, hrozí jí 12 let

Starší žena dala všechen majetek své mladší dceři. Ta ji pak vystěhovala do nejhorší LDN v kraji

Další články