6. Do větší mísy si rozbijte vejce, přidejte cukr, mléko, kefír a olej. Jemně vyšlehejte metličkou, aby byla směs homogenní.
Recept pokračuje na další straně
7. Přidejte pomerančovou kůru, nebo esenci, promíchejte a postupně přidávejte mouku. Dobře vymícháme.
8. Těsto nalijte do dortové formy (24 cm), jejíž spodek si vyložte pečícím papírem nebo natřete máslem a posypte moukou.
9. Krém si přeložte do mikrotenového sáčku, odřízněte hrot a na povrchu těsta vytvořte dekorační krémové proužky.
Recept pokračuje na další straně
10. Pečte koláč v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 35 – 40 minut. Pak vyzkoušejte pomocí párátka, zda je těsto dobře upečené (vložte jej do těsta, ne do krému).
11. Koláč můžete nakonec ozdobit strouhaným kokosem nebo jej můžete posypat práškovým cukrem.
Je krásně nadýchaný a jemný. Přejeme dobrou chuť!