50 g másla pokojové teploty
pomerančová kůra z chemicky neošetřeného pomeranče (nebo esence)
Recept pokračuje na další straně
Postup:
1. V hrnci si připravte krém. Vejce smíchejte s cukrem, přidejte vanilku a mouku a vše spolu vyšlehejte metličkou.
2. Nalijte studené mléko, dejte na sporák a přiveďte do varu za stálého míchání. Potom snižte teplotu a vařte krém asi 2 minuty dokud nezhoustne. Musí být hladký a kompaktní.
3. Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Potom přidejte pomerančovou kůru nebo esenci.
Recept pokračuje na další straně
4. Krém přeložte na talíř, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
5. Připravte si těsto. Prosejte si mouku, přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte.