Bleskový krémový mřížovník, který zvládnete i bez váhy a mixéru: Stačí vše smíchat a už se peče !

3184
Sdílejte

50 g másla pokojové teploty

pomerančová kůra z chemicky neošetřeného pomeranče (nebo esence)

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. V hrnci si připravte krém. Vejce smíchejte s cukrem, přidejte vanilku a mouku a vše spolu vyšlehejte metličkou.

2. Nalijte studené mléko, dejte na sporák a přiveďte do varu za stálého míchání. Potom snižte teplotu a vařte krém asi 2 minuty dokud nezhoustne. Musí být hladký a kompaktní.

3. Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Potom přidejte pomerančovou kůru nebo esenci.

Recept pokračuje na další straně

4. Krém přeložte na talíř, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte vychladnout.

5. Připravte si těsto. Prosejte si mouku, přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články