9 receptů na skvělé omáčky, které připravíte jednoduše v zavařovacích láhvích. Ke každému jídlu si najdete tu svou !

5070
Sdílejte

Pokračování na další straně

Bazalkové pesto (vhodné na těstoviny s čerstvými rajčaty):

25 g čerstvé bazalky nasekané na menší kousky,
2 polévkové lžíce česneku nasekaného nadrobno,
70 g piniových oříšků nasekaných nadrobno,
sůl podle chuti,
pepř podle chuti,
100 g strouhaného parmezánu,
60 ml citronové šťávy,
120 ml olivového oleje.

Jednoduchá Alfredo omáčka (hodí se k těstovinám a kuřecímu masu):

120 ml rozpuštěného másla,
2 polévkové lžíce nadrobno posekaného česneku,
200 g strouhaného parmezánu,
1 čajová lžička bílého pepře,
125 ml zakysané smetany,
250 ml smetany,
sůl podle chuti.

Citronová tahini omáčka (vhodná do teplých salátů, například s bulgurem či quinoa):

125 ml pasty tahini,
6 g nasekané čerstvé bazalky,
6 g nasekaného čerstvého koriandru,
6 g nasekané čerstvé petrželky,
1 polévková lžíce mletého kmínu,
pepř podle chuti,
sůl podle chuti,
62 ml citronové šťávy,
2 polévkové lžíce medu,
125 ml olivového oleje,
125 ml vody.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články