9 receptů na skvělé omáčky, které připravíte jednoduše v zavařovacích láhvích. Ke každému jídlu si najdete tu svou !

5070
Sdílejte

Pokračování na další straně

Kokosová kari omáčka (vhodná k masu a rýži):

2 polévkové lžíce kari pasty,
1 polévková lžíce krystalového cukru,
2 polévkové lžíce kurkumy,
2 polévkové lžíce rybí omáčky,
360 ml kokosového mléka.

Medová barbecue omáčka (vhodná k masu a na grilování):

170 g medu,
85 g melasy,
1 polévková lžíce sušené cibule (v prášku),
1 polévková lžíce sušeného česneku (v prášku),
2 polévkové lžíce uzené papriky,
sůl podle chuti,
pepř podle chuti,
1 polévková lžíce worchesterskej omáčky,
1 polévková lžíce dijonské hořčice,
1 polévková lžíce jablečného octa,
250 ml kečupu.

Pikantní arašídová omáčka (hodí se ke krevetám a zelenině):

250 g arašídového másla,
1 polévková lžíce česneku nasekaného nadrobno,
1 polévková lžíce strouhaného zázvoru,
2 čajové lžičky rybí omáčky,
125 ml sójové omáčky,
50 g jarní cibulky nakrájené nadrobno,
2 polévkové lžíce pálivé omáčky Sriracha,
250 ml vody.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články