9 receptů na skvělé omáčky, které připravíte jednoduše v zavařovacích láhvích. Ke každému jídlu si najdete tu svou !

5066
Sdílejte

Skvělý nápad – namíchat omáčky do sklenic – vám umožní nejen rychlé míchání, ale i skladování omáčky během několika dní.

Nejdříve nasypte a nalijte všechny ingredience do skleněného poháru, pak ho zavřete a pořádně zatřeste. Hotová omáčka poputuje na pánev spolu se zeleninou, masem, těstovinami nebo rýží. Pořádně ji prohřejte a jídla podávejte ještě teplé.

Co tedy budeme připravovat? 9 fantastickým omáček z mexické, asijské, italské, britské i americké kuchyně. Ozvláštní téměř každé jídlo a dodají mu bohatou nálož chutí.

Jednoduchá rajčatová omáčka (vhodná na těstoviny s kuličkami z mletého masa):

170 g rajčatové pasty,
2 polévkové lžíce nadrobno nasekaného česneku,
sůl podle chuti,
pepř podle chuti,
1 polévková lžíce sušené bazalky,
1 polévková lžíce sušeného oregana,
1 polévková lžíce sušeného petržele,
400 g krájených rajčat z konzervy (i se šťávou).

Sezamový-sojová omáčka (vhodná na jídla z asijské kuchyně, rýži a restovanou zeleninu):

2 polévkové lžíce sezamového oleje,
50 g jarní cibulky posekané nadrobno,
2 polévkové lžíce česneku posekaného nadrobno,
1 polévková lžíce strouhaného zázvoru,
2 polévkové lžíce sezamových semínek,
104 g krystalového cukru,
250 ml sójové omáčky,
125 ml mirin (slazené japonské rýžové víno),
125 ml saké.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články