Univerzální lahodný krém do zákusků a dortů. Tento recept si uložte ! Lepší nenajdete !

7114
Sdílejte
Čokoládový krém
450g univerzálního krému smícháme se dvěma lžícemi kakaa, dvěma lžícemi cukru a čtvrtinou balíčku vanilkového cukru. Pořádně vymícháme a můžeme natírat.
Oříškový krém
350g univerzálního krému smícháme s libovolným množství mletých vlašských ořechů a přidáme polévkovou lžíci rumu nebo rumové esenci od chuti. Oříškový krém nejlépe chutná s trochou alkoholu, uvolní se více ořechové chuti a krém je chutnější.
Pokračování na další straně
Mocca krém
Na kávový krém budeme potřebovat pouze dvě polévkové lžíce kávy. Volte takovou, jakou máte rádi. Platí, že pokud chcete, aby zrníčka kávy v krému nebylo vidět, přidejte instantní kávu. Pokud vám zrníčka nevadí, přidejte obyčejnou mletou kávu. Tyto dvě polévkové lžíce důkladně vmíchejte do cca čtvrt kila krému. Pokud máte krému více, přizpůsobte tomu i množství kávy.
Lískově-arašídový krém
Smíchejte dva šálky lískových oříšků s dvěma šálky arašídů a semelte jejich nadrobno v mixéru nebo roztlučte v mažiariku. Toto množství přimíchejte do cca 350g univerzálního krému a přidejte ještě jeden balíček vanilkového cukru.
Recept pokračuje na další straně
Pomerančový krém
400g univerzálního krému smíchejte s trochou pomerančové a citrónové šťávy. Šťávu si můžete i osladit, aby nebyla kyselá. Když máte krém rozmíchaný se šťávou, přimíchejte ještě 3 polévkové lžíce hustého pomerančového likéru a kandované citronové kůry. V případě tohoto krému však řadíme raději použít máslový. Mléčný by vlivem tekutin nemusel tak dobře držet tvar.
Jahodový nebo malinový krém
350g univerzálního krému smíchejte s umytými jahodami nebo malinami a přidejte malou lžičku citrónové šťávy. Ovoce pokrájet můžete, ale nemusíte. Podle toho, jak si to v dortu přejete.
Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články