Upekla piškot a rodina ohrnula nos. Tak na to nalila jogurt se smetanou a posypala to kompotem. Za chvíli se po plechu jen zaprášilo!

3077
Sdílejte

Také se vám zdá, že pečete stále ty stejné moučníky? Vyzkoušejte něco nového, neokoukaného. Upečte si lehký nadýchaný dezert z piškotového těsta. Samozřejmě na něm nesmí chybět báječný tvarohový krém doplněný lahodným ovocem. Na závěr vše zalijte delikátní želatinou a máte hotovo. Spojení šťavnatého ovoce a lahodného tvarohu je to nejlepší, co jste kdy ochutnali. Pozvěte rodinu nebo přátele a společně potěšte svoje chuťové buňky.

Ingredience

Na těsto

  • 4 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 10 polévkových lžic horké vody
  • 200 g hladké mouky
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Náplň

  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 višňové smetany nebo jogurtu
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 125 g másla
  • 100 ml šťávy z višňového kompotu

Želatina

  • 1 sáček práškové želatiny
  • 700 ml kompotové šťávy
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 2 hrnky odpeckovaných višní
  • asi 3 polévkové lžíce džemu na potření těsta

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články