Nejlepší moravské koláče pod sluncem ! Jako od babičky.Vydrží krásně měkkoučké celé dny

47585
Sdílejte

Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, cukrem, vanilkou, citr. kůrou a přidáme rozinky. Povidla rozmícháme s rumem a ochutíme skořicí. Na drobenku zpracujeme spolu všechny suroviny.
Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozválíme na plát silný asi 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce ( asi 25 ks).

Do středu každého čtverce dáme lžičku tvarohové náplně a zabalíme. Čtverce vyformujeme do kulatých buchtiček a klademe na plech, tak aby spoj těsta byl dole. Do středu každého koláče uděláme důlek. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a jamkami naplníme povidlovou nádivku.


Posypeme drobenkou a necháme na teplém místě an 10 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na teplotu 180 ° C asi 20 minut.
Jako od babičky. Koláčky jsou výborné, těsto měkké i na druhý den, pokud z nich něco zbyde. Dobrou chuť.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články