Nejlepší moravské koláče pod sluncem ! Jako od babičky.Vydrží krásně měkkoučké celé dny

47585
Sdílejte

Povidlová nádivka :

100 g švestkových povidel
2 lžíce rumu
1 lžička skořice
Drobenku :
40 g polohrubé mouky
30 g kr. cukru
30 g másla

Postup :

Připravíme těsto. Droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem v hrnku. Necháme vykynout na teplém místě. Změklé máslo utřeme vařečkou s práškovým cukrem, vanilkou a žloutky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme utřené máslo, kvásek a šlehačku. Vše dobře rukou prohněteme na hladké těsto alespoň 5 minut a necháme kynout na teplém místě 45 minut.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články