Jen utrhnout a zalít olejem: Toto není žádný plevel, ale zázračná rostlina, kterou by měly znát všechny ženy po 40-tce !

10110
Sdílejte

Natlačte květiny do malé nádoby ze skla. Zalijte bílým alkoholem (40%) a nádobu uzavřete. Zavřete nádobu a nechte na teplém a tmavém místě po dobu tří týdnů. Jemně protřepávejte každý druhý den, aby se aktivní složky lépe rozpustili. Hotovou tinkturu sceďte a naplňte do nádoby z tmavého skla.

Jetelová tinktura se využívá na vnější i vnitřní použití. Zvenku ve formě obkladů při dně, revmatismu a kožních problémů. Vnitřní použití (1 lžička před spaním) se doporučuje ke zmírnění problémů při menopauze, při průjmu a na očištění organismu.

Článek pokračuje na další straně

Léčivý olej z jetele

Nasbírejte fialové květiny jetele a nechte je ve stínu na několik hodin, aby malé broučci z hlávek mohli vylézt. Potom nasypte do sklenice a nalijte na ně olej (ideálně panenský) tak, aby byly pokryty všechny části rostlinky.
Vložte skleničku do vodní lázně a jemně zahřívejte. Účinné složky se se začnou nejlépe uvolňovat při teplotě přibližně 40 ° C. Nechte ve vodní lázni asi 90 minut. Potom odstraňte z tepla a nechte odpočívat ještě dva až tři dny při pokojové teplotě. Květiny protlačte přes filtr nebo gázu a naplňte olej do tmavých skleněných lahví.

Olej za studena

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články