Smíchala mouku s čokoládou a za 10 minut servírovala takovou dobrotu, po které se olizovala celá rodina. Druhý den šlehala znova se stejným úspěchem!

2416
Sdílejte

 

Ingredience

Na těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 250 g mléka
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 kávové lžičky mleté skořice
  • 80 g hořké čokolády (minimálně 52 % kakaa)
  • 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
  • špetka soli

Na polevu

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 větší banán
  • 250 – 300 ml mléka

 

Pracovní postup

Do misky prosejte mouku a kypřící prášek. Přidejte ostatní sypké suroviny – mletou skořici, cukr, špetku soli a mleté ořechy. Zamíchejte, udělejte doprostřed důlek, do kterého vyklepněte vejce. Za stálého míchání přilévejte mléko a rozpuštěné máslo. Vymíchejte hladké těsto bez hrudek.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články