Přemýšlela, jak potěšit děti a vzpomněla si na své dětství u babičky. Za 15 minut upekla takovou dobrotu, že první plech byl okamžitě pryč!

4203
Sdílejte

Každý si aspoň občas rád zamlsá. Ovocné koláče jsou prostě neodolatelné a o to více, když je pečete s láskou a úsměvem. Z pekárny či obchodu si sice domů nosíte sladké snídaně či svačiny, ale jsou plné éček a konzervantů. My vám dnes nabízíme recept na borůvkový koláč, jaký pekly naše babičky. Nebojte se kynutého těsta a pusťte se do toho. Nebudete litovat!

Ingredience na 3 plechy

Těsto

  • 750 g polohrubé mouky
  • 3 dcl mléka + něco navíc dle potřeby
  • 3 čajové lžičky krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 40 g kvasnic
  • 125 g másla

Drobenka

  • 200 g hrubé mouky
  • 80 g krystalového cukru
  • 100 g změklého másla

Ovoce

  • 7 dcl láhev zavařených borůvek

Pracovní postup

Připravte si kvásek. Kvasnice rozdrobte do misky, přidejte celou dávku cukru (3 ČL) a rozmíchejte na kašičku. Poté přilijte část dávky vlažného mléka a nechte v teple vykynout.

Mouku prosejte na vál, udělejte do ní důlek a vlijte vzešlý kvásek. Poté vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a rozpuštěné máslo. Rukama vypracujte hladké těsto, které dejte na teplé místo vykynout.

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články