Vzpomínala na prázdiny u babičky. Pak vstala, smíchala vejce, cukr a mouku. Za 15 minut už voněl celý dům a rodina byla nadšená.

2801
Sdílejte

Vzpomínky na dětská léta strávená u babičky a dědy jsou často velmi dojemné a krásné. A jejich nedílnou součástí je jistě i skvělý moučník ke svačině nebo k obědu po syté polévce. Upečte dnes bábovku podle receptu našich babiček pro své blízké. Všechny suroviny máte jistě po ruce. Zvládne ji každý i začátečník, a to s báječným výsledkem.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl vody
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g krystalového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa

 

Pracovní postup

Žloutky oddělte od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a za stálého šlehání přidávejte po troškách střídavě olej, mouku prosátou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec do těsta opatrně zapracujte tuhý sníh.

Asi ¼ těsta obarvěte kakaem, zbytek ponechte bílý. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.

Kam dál?

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Další články