Recept pokračuje na další straně
Strakatý kakaovo-tvarohový dort
NA PLECH, PŘÍPRAVA 35 MINUT, PEČENÍ 30-40 MINUT
Potřebujete:
Na tvarohovou směs:
500 g jemného tvarohu
1 šálek mléka
2 vejce
třičtvrtě šálku moučkového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
Na kakaovou směs:
2 vejce
1 šálek krystalového cukru
třičtvrtě šálku slunečnicového oleje
1 šálek mléka
1 šálek polohrubé mouky
1 šálek špaldové celozrnné mouky
3 lžíce kakaa holandského typu
půl šálku lískových oříšků (nasekaných nahrubo)
1 balíček kypřícího prášku
kakao a oříšky na ozdobu
Postup:
1. Troubu zahřejte na 170 ° C. V míse smíchejte všechny suroviny na tvarohovou směs a dejte stranou.
2. Připravte kakaovou směs: Vymíchejte vejce s cukrem, postupně přidejte olej, mléko, obě mouky, kakao, oříšky i prášek do pečiva.
3. Na plech (34 x 24 cm) vyložený pečícím papírem vylijte 2/3 kakaové směsi a rozetřete na ni celou tvarohovou směs. Zbylou kakaovou směs ukládejte lžící na tvarohovou vrstvu, aby na ní vznikly pěkné flíčky. Koláč pečte 30-40 minut a potom ho nechte dobře vychladnout. Před podáváním ho ještě posypte kakaem a sekanými oříšky.
Recept pokračuje na další straně
Linecké rybízový KOLÁČ S TVAROHEM
ZA PLECH, PŘÍPRAVA 30 MINUT + 1 HODINA CHLAZENÍ CESTA, PEČENÍ 30 MINUT
Potřebujete:
1 a půl šálku hladké mouky
půl šálku moučkového cukru
125 g másla
1 žloutek
špetka soli
Na tvarohovou náplň: