6 nej. receptů na úžasné hrníčkové koláče na každou příležitost: Když je upečete zmizí jako blesk !

6050
Sdílejte

Postup :

1. Z bílků vyšlehejte sníh. Ve druhé míse smíchejte žloutky s cukrem, moukou, práškem do pečiva, grankem a olejem. Nakonec do hmoty jemně vmíchejte sníh. Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180 ° C 35-45 minut.

2. Upečený, ještě teplý koláč polijte studenou kávou a nechte ji dobře vsáknout. Pak koláč potřete džemem.

3. V hrnci zahřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu. Chvíli ji povařte a nechte trochu vychladnout. Ještě tekutou polevu natřete na koláč. Nejlépe chutná proleželý – 8 až 10 hodin.

Tip : Pokud máte doma celiatiky, mouku klidně nahraďte 1 a půl hrnkem mletých ořechů. A když se právě chystáte na narozeninovou oslavu, upečte koláč jako dort. Upečený korpus rozdělte na polovinu, spodní část potřete kávou a džemem, na něj naneste čokoládovou polevu a přikryjte druhým korpusem. I ten polijte čokoládovou polevou. Dort můžete ozdobit malinami nebo lístky čerstvé máty. Dobrou chuť!

Recept pokračuje na další straně

Krupicové-MAKOVÉ chlebíčky s višněmi

6 KUSŮ, PŘÍPRAVA 30 MINUT, PEČENÍ 30-40 MINUT

Potřebujete:

1 hrnek (šálek) = 250 ml

2 vejce
půl šálku třtinového cukru
120 g másla (rozpuštěného vychladlého)
1 šálek zakysané smetany
1 šálek krupice
1 šálek hladké mouky
3 lžíce nerozdrcených máku
půl lžičky jedlé sody
1 lžička octa
špetka soli
zavařené višně

Na glazuru z brandy:

2 lžíce brandy
1 lžíce medu
2 lžíce moučkového cukru

Postup :

1. Vejce s cukrem vymíchejte do pěny. Postupně přidejte máslo, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Jemně zamíchejte i krupici, hladkou mouku a mák. Nakonec do mísy přidejte sodu, ocet a sůl. Ještě jednou lehce promíchejte, aby neunikaly bublinky.

2. Dvě třetiny hmoty rozdělte do vymazaných formiček na chlebíčky (nebo do jedné Chlebíková formy), poklademe na ni vypeckované višně a zakryjte zbylou hmotou. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 ° C na 30-40 minut. Potom proveďte test špejlí a když jsou chlebíčky hotové, nechte je dobře vychladnout.

3. Připravte glazuru: Jen jednoduše smíchejte všechny suroviny. Potom glazurou polijte chlebíčky a můžete podávat.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články