1. Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažné mléko. Přidáme rozdrobené kvasnice, lžičku cukru a zamícháme dovnitř tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těstíčko. Zakryjeme a necháme v teple vzejít, dokud nebudou na povrchu kvásku bublinky.
Pokračování na další straně
2. Přidáme zbývající cukr, změklé máslo, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej v míse, zakryjeme a necháme nakynout tak, aby těsto znásobilo svůj objem.
3. Mezitím si rozpustíme máslo na potření a přidáme do něj rum.
4. Tvaroh utřeme se žloutkem a vanilkovým cukrem. Borůvky očistíme a osušíme.
5. Mouku, máslo a cukr na drobenku smícháme v míse a postupně vypracujeme drobivou drobenku.