Valašský borůvkový frgál. Rychlá a snadná příprava. Věřte, že se po něm jen zapráší !

12263
Sdílejte

1. Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažné mléko. Přidáme rozdrobené kvasnice, lžičku cukru a zamícháme dovnitř tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těstíčko. Zakryjeme a necháme v teple vzejít, dokud nebudou na povrchu kvásku bublinky.

Pokračování na další straně

2. Přidáme zbývající cukr, změklé máslo, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej v míse, zakryjeme a necháme nakynout tak, aby těsto znásobilo svůj objem.

3. Mezitím si rozpustíme máslo na potření a přidáme do něj rum.

4. Tvaroh utřeme se žloutkem a vanilkovým cukrem. Borůvky očistíme a osušíme.

5. Mouku, máslo a cukr na drobenku smícháme v míse a postupně vypracujeme drobivou drobenku.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články