Famózní pečené koblihy: Nadýchané jako obláček a nemusíte stát celou věčnost u sporáku !

5427
Sdílejte

5. Postupně přimícháváme mouku a vypracujeme nelepivé těsto.

Pokračování na další straně

6. Posypeme moukou a necháme kynout půl hodiny.

Nakynuté těsto si přendáme na pracovní desku, vytvarujeme do válce a nakrájíme na několik přibližně stejných kousků. Nejdříve z nich vytvarujeme kuličky a pak je přitiskneme na placku. Plech na pečení si pokryjeme pečícím papírem a placky ukládáme vedle sebe. Vezmeme si užší pohár a dno pomoučníme. Přitlačujeme pohár na každý placku, aby se nám vytvořila jamka na džem.

Pokračování na další straně

Přikryjeme bavlněnou utěrkou a necháme 10 minut vykynout. Potřeme směsí oleje a másla, kterou jsme si odložili a dáme upéct. Když jsou koblihy zlatavé, vyjmeme je a do každé jamky dáme lžičku meruňkového džemu (můžeme plnit i jinou libovolnou náplní). Na závěr můžeme posypat strouhaným kokosem.

Dobrou chuť

VIDEO POSTUP

Kam dál?

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Další články