Zaručeně nejlepší univerzální těsto. Díky němu upečete skvělé koláče i buchty, stejně jako se hodí i na slané pokrmy

9024
Sdílejte

2 vejce
70 g másla
21 g čerstvých kvasnic
1 lžičku soli
80 g cukru
675 g mouky
250 ml mléka
1 gram vanilky

Základem je kvásek

Jako první je třeba vytvořit kvásek. Odlijte si trochu mléka, které zahřejte, aby bylo vlažné. Potom k němu přidejte 2 lžičky cukru a následně do něho rozdrobte droždí. Potom nádobu přikryjte utěrkou a dejte ji na teplé místo minimálně na 30 minut. Během této doby kvásek vzejde. Ideální je dát kvásek na topení, ale klidně ho můžete dát i do trouby rozehřáté na 40 až 50 stupňů. Právě teplota zajistí, že kvasnice budou pracovat, jak mají.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články