Velikonoční třívrstvý koláč naší prababičky. Nesmím chybět na žádném slavnostním stole

4360
Sdílejte

POSTUP :

Citrony si důkladně omyjeme, odřízneme konce a zbavíme pecek. Potom umeleme v mlýnku na maso. Následně umeleme mlýnkem i sušené meruňky a zvlášť sušené švestky. K pomleté ​​citrónu přidáme krystalový cukr a lžíci mouky.

Máslo si obalíme v troše mouky a následně nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s moukou a asi 2 lžičky si odebereme do misky na drobenku. K máslu a mouce přidáme cukr, sůl, kypřící prášek a přilijeme mléko. Vypracujeme křehké těsto.

Pokračování na další straně

Těsto si dáme na pracovní desku, vyformujeme hrubší válec a rozkrojíme na 1 větší část a 3 menší. Na spodek dortové formy dáme do kříže pečící papír.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články