Retro dezert : Jemné žloutkové řezy. Lepší nekoupíte ani v cukrárně !

50955
Sdílejte

PŘÍPRAVA : 

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm. Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou. Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

2. Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem. Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém (viz Tipy & triky). 

3. Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články