Tiramisu je velmi oblíbenou pochoutkou v Itálii a připravuje se bez pečení.Obvykle ve formě. Ale jde jej zvládnout snadno i bez ní. Ukáže vám to tento náš netradiční recept, který vznikl jako improvizace. Rozhodně ho však zkuste, jelikož kromě zajímavé chuti vás nadchne i tím, jak bude vypadat na talíři.
Co bude potřeba?
Ingredience na Tiramisu jsou základní. Doporučujeme je dodržet, jelikož jedině tak zajistíte správnou konzistenci a také chuť. Základem je:
30 cukrářských piškotů
250 g vypeckovaných višní
200 ml šťávy z višní
15 g tmavé čokolády
400 g mascarpone
300 g zakysané smetany
120 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
120 g másla
Nejprve si nachystejte krém
Tak jdeme na to. Základem pro toto netradiční Tiramisu, kde je také ovoce, bude krém. Potřebovat budete trochu toztopené máslo, moučkový cukr a cukr vanilkový. Vše dejte do hrnce, vezměte kuchyňský mixér a šlehejte do podoby tuhého pevného krému.
V druhé nádoby si smíchejte mascarpone se smetanou. I tady je vhodné použít mixér, aby vám vznikla nadýchaná a dokonale propojená hmota z obou ingrediencí.
Třetí fází přípravy krému je to, že oba dva spojíte. Zde už je třeba určité jemnosti a tak krémy buď míchejte ručně, nebo můžete použít mixér, ale na velmi pomalé otáčky.