Neodolatelný čokoládový koláč s černým pivem. Celá rodina je z něj nadšená

2736
Sdílejte

Na tenhle koláč použijte stout – tmavé, svrchně kvašené pivo, které skvěle funguje v těstě i v polevě.

Pokud byste ho náhodou nesehnali, můžete zkusit i tuzemské tmavé či černé pivo, nejspíš narazíte na tmavý ležák nebo spodně kvašené výčepní pivo, které kvasí delší dobu při nižších teplotách, ale nedocílíte stejné chuti.

SUROVINY (10 PORCÍ)

200 g másla
150 g hořké čokolády, nalámané na kousky
300 ml tmavého piva typu stout (např. Guinness)
4 ks vejcí
500 g jemný, světle hnědý cukr
340 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku

Kam dál?

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Další články