Nebeský čtyřpatrový dort. Lepší jste určitě nejedli

8638
Sdílejte
Tvarohová vrstva:
250 g hrudkovitý tvaroh + 4PL kr. cukru
1 sáček vanilkového cukru 20g
2 dl smetany na šlehání + 1 PL cukru
1 malý sáček ztužovače do šlehačky
Vanilková vrstva:
7 dl mléka
2 sáčky vanilkového pudingu
6 PL kr. cukru
100 g másla + 2 PL cukru
Poslední vrstva:
0,5 L smetany na šlehání
1 malý sáček ztužovače do šlehačky
3 PL kr.cukru
Ozdobení:
hořká čokoláda
škrabka na brambory
POSTUP :
1 PATRO :
1. Bebeoplatky nastrouháme na strouhanku, přidáme máslo. Máslo nám na první pohled velmi nepomůže, ale třeba ho kvůli pečení. Přidáme 1 dl mléka a vypracujeme těsto, které bude mít konzistenci plastelíny. Toto těsto namačkáme do kulaté formy na pečení – ještě nepečeme.
2. Zopakujeme s druhým dílem ze světlých bebeoplatky, a až teď dáme na 10 minut do rozehřáté trouby na 200 stupňů. Upečeme si tak najednou jeden dvoubarevný korpus. Když ho vyjmeme z trouby, propícháme párátkem, aby rychleji vychladl. Necháme zcela vychladnout.
3. Nebo si raději udělejte jiný korpus a na ten horní zapomeňte:
4. ořechy nastrouhat, přidat ostatní ingredience, vypracovat těsto (drobivé), natlačit na spodek dortové formy a šup do trouby na 20 minut (180 stupňů) – necháme zcela vychladnout.

Kam dál?

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Další články