Láva – fantastická dobrota z dortové formy, která když se začne krájet, tak zastíní všechny dezerty.

19174
Sdílejte

Na krém si nejprve vyšleháme vejce s cukrem, přidáme vanilkový cukr a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme postupně mléko, mouku a vymícháme jednotnou směs (můžeme přidat i vanilkové aroma). Přendáme na plamen a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme máslo a dobře rozmícháme. Necháme stranou vychladnout. Doporučuji nechat vychladnout pod pokličkou.

Pokračování na další straně

Připravíme si těsto. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme sypké přísady – mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Přimícháme do vaječné směsi a vymícháme jednotnou a hladkou hmotu.

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a okraje potřeme máslem. Nalijeme do ní kakaové těsto a do středu navrstvíme náplň.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články