Babičce vhrkly slzy do očí: vnučka jí upekla báječné koláčky, které ji sama učila. Pochutnala si celá rodina.

12939
Sdílejte

 

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce krystalového cukru
  • špetka soli
  • 150 ml oleje
  • 50 g kvasnic (kostka)
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky

Náplň

  • 250 g mletého máku
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru

Pracovní postup

Do mouky nasypejte cukr, nalijte vlažné mléko a rozdrobte kvasnice. V teple nechejte vykynout. Potom přidejte žloutky a olej. Dobře propracujte. Lehce pomoučete, přikryjte látkovou utěrkou a v teple dál nechejte kynout.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články