Vzala kvasnice a zadělala kvásek. Za 30 minut uvařila takové knedlíky, že k nim nebylo ani potřeba maso. V obchodě už je nikdy nekoupila!

5398
Sdílejte

Zadělejte kvásek. Do vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přisypejte cukr a zamíchejte. Nechejte ho asi 10 minut na teplém místě vzejít. 

Mouku prosejte do mísy a doprostřed udělejte důlek. Až bude kvásek vykynutý, vlijte ho do důlku, přidejte vejce, sůl a olej. Vše spojte nejdříve vařečkou, potom důkladně propracujte rukama. Těsto se nesmí lepit. Pokud se lepí, přidejte trochu mouky. Hotové těsto mírně potřete olejem, zakryjte látkovou utěrkou a položte na teplé místo. Nechejte kynout aspoň 30 minut.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články