Chystáte velkou rodinnou oslavu, na které se chcete blýsknout, jako báječná kuchařka? Upečte fantastický dezert zvaný jadranské řezy. Vypadají lákavě na pohled a chutnají skvěle. Jsou složené z více vrstev, jedna lahodnější než druhá. Na křehoučkém lístkovém těstě se štědrou vrstvou famózního máslového krému leží úžasné vláčné ořechové těsto. Upečte si dezert podle tohoto návodu a společně si vychutnejte příjemné chvíle s božským zákuskem.
Ingredience
Světlé těsto
- 1 listové těsto
Na tmavé těsto
- 5 vajec
- 4 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
Na náplň
- 500 ml mléka
- 5 polévkových lžic solamylu nebo hladké mouky
- 300 g másla nebo Hery
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr