Není nad domácí „kružnici.“ Použila původní recept a do pizzerie už nikdy nevkročila. Upečte si skvělou domácí pizzu i vy.

3627
Sdílejte

Jedním z nejoblíbenějších jídel v naší kuchyni se stala pizza. Tajemství její vynikající chuti spočívá v přípravě  jedinečného těsta. Dnes vám nabízíme úžasný původní recept, jak takovou skvělou “kružnici” upéct doma. Počítejte s tím, že v pizzerii už vás neuvidí a mraženou? Nikdy víc!

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 1 dl olivového oleje
  • 15 g droždí
  • 2 dl vody
  • 1 kávová lžička krystalového cukru
  • 6 žampionů
  • 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
  • 1 menší klobása
  • 125 g mozzarelly
  • 100 g passaty nebo rajčatového protlaku
  • 2 rajčata
  • olivy podle chuti
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř, provensálské bylinky, sušený tymián, oregano a bazalka

Pracovní postup

Prosejte mouku do mísy. Droždí rozdrobte ve vlažné vodě, přidejte cukr a špetku soli. Vlijte do mouky, přidejte trochu sušeného tymiánu, oregana a bazalky. Těsto promíchejte a nechejte na teplém místě pod utěrkou kynout asi 10 minut.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články