Toto je naprostá bomba.Geniální ořechový dezert, který si oblíbí celá rodina.

9320
Sdílejte

POSTUP :

Rozšlehejte vaječné bílky solí až do zpěnění, poté přidejte cukr a vodu, společně rozmixujte pomocí  mixéru, poté přidejte žloutky a olej za stálého míchání. Přidejte mouku, prášek do pečiva a ořechy a dobře promíchejte. Nalijte těsto do plechu potaženého papírem a pečte asi 30 minut při 175 stupních. Po dokončení nechte vychladnout a rozdělte na dva díly. Nalijte cukr do kastrolu a nechte zkaramelizovat na mírném ohni, poté nalijte do vody, ale buďte opatrní, protože bude pěnit. Když začne houstnout, vyjměte ji ze sporáku a nechte ji vychladnout. Rozšlehejte vejce s 3 lžícemi cukru, přidejte mouku a poté chlazený karamelový sirup. Pak vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud není hustý, jako pudink. Vyjměte ze sporáku, zamíchejte máslo a ochlaďte. Odložte tři lžíce smetany. Rozšlehejte pěnu a pomalu přidejte karamelový krém a dobře promíchejte. Nasekané vlašské ořechy osmažte na pánvi několik minut a dávejte pozor, aby se nespálily. Položte půlku na podnos a rozdělte tři čtvrtiny krému, přikryjte druhou půlkou a zbývajícím krémem potřete. Posypeme propláchnutými, ale schlazenými kousky vlašských ořechů a karamelový krém odložíme do pěnového sáčku nebo nastrouháme lžičkou. Umístěte do chladničky na 2-3 hodiny a poté nakrájejte na kousky. DOBROU CHUŤ

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články