Bezkonkurenčně nejlepší domácí pizza: Je tak báječná, že ji ocení i ti největší gurmáni!

13657
Sdílejte

Postup práce

  1. Prosejte mouku se solí, dejte ji na vál nebo do misky a uprostřed vytvořte malý důlek.
  2. V hrnečku zadělejte kvásek. Do vlažné vody rozdrobte kvasnice a přidejte cukr. Na teple nechte vzejít kvásek a nalijte ho do důlku v mouce.
  3. Rukama nebo vařečkou začněte od středu těsto promíchávat, zapracujte postupně mouku od okrajů. Pak přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje. Těsto zpracovávejte ručně na vále aspoň 5 minut tak, aby bylo hladké a pružné.
  4. Vezměte misku. Vymažte její spodní část a stěny tenkou vrstvou olivového oleje, vložte do ní  těsto, lehce posypte moukou a zakryjte kuchyňskou utěrkou. Těsto nechte asi půl hodiny kynout při  pokojové teplotě. Velikost těsta by měla zhruba zdvojnásobit.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části a rozválejte na tenkou vrstvu. Potřete těsto rajčatovou omáčkou a navrstvěte oblíbenou náplň. Okořeňte sušenými nebo čerstvými bylinkami, například bazalkou nebo koprem, posypte strouhaným sýrem.
  6. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte, dokud nebudou okraje těsta nazlátle hnědé.

Nechte si chutnat!

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články