Netradiční masové kuličky ve skvělé omáčce. Takovou nebeskou manu jste ještě nejedli!

5621
Sdílejte

Masové kuličky s rýží – ježci

Až si je připravíte, pochopíte, proč se jim tak říká. Z těchto malých masových kuliček trčí vařená rýže jako ježčí bodlinky. A děti to mají moc rády. Chcete-li aby „jehličky“ trčely, použijte syrovou rýži. Je lepší dlouhozrnná rýže typu basmati než kulatá. Můžete přidat i  uvařenou rýži. Kuličky budou jemnější, hladší, ale bez „ostnů“.

Ingredience

Na masové kuličky
• 500 g mletého masa
• 0,5 skleničky suché rýže
• 1 cibule
• sůl, mletý černý pepř

Na zálivku
• 200 g smetany
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• 1 sklenice vody dle potřeby
• sůl a pepř dle chuti

Postup práce

Cibuli nakrájejte nadrobno. Rýži na hodinu namočte do vody nebo ji jenom částečně povařte. V míse smíchejte mleté maso, rýži, cibuli a koření. Ze masové směsi vytvarujte  kuličky o průměru asi 5 cm.

Kam dál?

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Další články