Když jsem upekla tyto Berounské oboustranné koláčky, nezbyl na plechu ani jeden. Rodina si je nemůže vynachválit.

4481
Sdílejte
Postup:
Připravte si mísu a do něj rozdrobte droždí a pak přidejte 1 lžíci cukru a mouky, asi 50 ml mléka,které je vlažné a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, zbylý cukr včetně vanilkového, špetku soli, větší část mléka a mouky a vše se zpracujte dohromady. Nechte asi 15 minut odpočinout. Pak vlejte rozpuštěné vlažné máslo, citronovou kůru, zbytek mouky a mléka. Těsto znovu propracujte a nechte ho asi 45 minut kynout. Rozdělte ho na stejně velké kousky a ty rozdělte na kolečka o průměru asi 4 cm. Jejich spodní část potřete rozpuštěným vlažným sádlem a namočte je do makové náplně.Na plech si dejte pečící papír a na něj je vyložte a  nechte asi 15 až 20 minut dokynout . V koláčcích pak vytlačte důlek, naplňte je tvarohovou náplní, ozdobte rozinkou a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 10 až 15 minut.
Tip: Tvaroh můžete zaměnit za makovou nebo povidlovou náplň.Dle uvážení.
Doba přípravy: 50 minut
Doba kynutí: 65 minut
Doba pečení: 15 minut
Dobrou chuť.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články