Nejen na neděli: Nepečený smetanový dezert s čokoládou

16660
Sdílejte

Nabízíme vám recept na nepečený smetanový dezert. Troufáme si říct, že ingredience najdete doma ve spíži i lednici. Do přípravy se proto pusťte hned a potěšte své blízké i ve všední den. Je to snadné i pro cukráře začátečníky. Takže s chutí do toho!

Ingredience

  • 1 litr mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 2 vaječné žloutky
  • máslové sušenky
  • 125 g másla
  • 2 dl smetany
  • 1 tabulka kvalitní čokolády
  • mléko s rumovým aroma na navlhčení sušenek

Postup práce

Do hrnce nalijte celý 1 litr mléka a za stálého míchání přisypávejte mouku, poté přidejte cukr a žloutky. Stále míchejte dokud směs pěkně nezhoustne. Vypněte plotnu a nechejte prochladnout. Přidejte máslo a vyšlehejte do hladkého krému.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články